COVID-19 dezinfectia, curatarea si igiena scaunelor si bancilor
COVID-19 dezinfecția, curățarea și igiena scaunelor și băncilor
Prevenirea este cea mai bună soluție
Nu uitați că suprafețele joacă un rol în transmiterea agenților patogeni, astfel încât prevenirea contaminării acestora este la fel de importantă că și curățarea.
Aceste domenii includ: birouri, tastaturi, telefoane, scaune, mânerele ușilor, întrerupătoare, volanele auto, telecomenzi, etc.
Spălarea mâinilor și dezinfectarea mâinilor împotriva coronavirus. Spălarea frecventă a mâinilor și dezinfectarea mâinilor sunt cele mai frecvente și foarte eficiente metode.
Dezinfecția scaunelor și băncilor
Foarte mulți pacienți își aleg cabinetele medicale, pe bună dreptate, după impresia de curățenie pe care o lasă sau nu o lasă locul în cauză.
Dincolo de respectarea strictă a normelor și reglementărilor legale, curățenia poate fi o problemă de interpretare. Alegeți cu grijă!
Cel puțîn o dată pe zi trebuie dezinfectate toate obiectele care ajung în contact cu mâinile și care nu sunt igienizate între primirea pacienților: clanțele ușilor, coșul de gunoi, toaletă, scaunele, mânerele dulapurilor etc.
Este foarte important că pacienți care se așează pe scaunele din sălile de așteptare acestea să fie curățate și dezinfectate, fără bacterii, spori și viruși.
Cabinetele medicale, policlinicile, laboratoarele medicale, sălile de așteptare trebuie dotate cu scaune, banchete și canapele din materiale netapitate care să permită decontaminarea, curățarea și dezinfecția în fiecare zi.
Scaunele pentru prelevarea de sânge și alte analize trebuie dezinfectate și curățate după fiecare client.
Deși dezinfecția pentru COVID-19 nu este atât de diferită de dezinfectarea pentru alți viruși, cum ar fi gripă sau o răceală comună, firmele adaptează curățarea și dezinfecția în conformitate cu ceea ce are sens.
Oficialii din sănătatea publică sugerează că toate societățile comerciale cât și gospodăriile individuale să crească frecvența de dezinfectare, utilizarea de produse dezinfectante eficiente, curățarea zoneleor cu trafic intens și punerea la dispoziție a dispozitivelor pentru dezinfectarea mâinilor.
Ștergerea și curățarea de pe suprafețe netede si lucioase este mai ușoară decât din tapițerie sau covoare. Avem nevoie de practici pentru o igienă corectă.
Un protocol de dezinfecție nu este perfect dar combinând dezinfecția cu alte inițiative de sănătate publică, cum ar fi distanțarea socială acționa sperăm, în reducerea transmiterii virusului.
Dezinfecția profundă nu este un concept științific și probabil înseamnă ceva diferit pentru societățile sau consumatorii individuali. Recomandat este că suprafețele cu trafic intens să fie dezinfectate zilnic.
Coronavirusul pare să trăiască pe suprafețe ore întregi și poate până la zile. Se pare că virusul se răspândește mai des de la o persoană la altă prin picăturile produse atunci când cineva tușește sau strănută.
Pentru zonele de așteptare este obligatoriu curățarea și deszinfectia scaunelor și băncilor.
Băncile și scaunele trebuie șterse și dezinfectate zilnic cu produse de curățare conforme.
Cât de des ar trebui dezinfectate aceste suprafețe?
Păstrarea zonelor de așteptare dezinfectate va preveni răspândirea coronavirusului și a oricărui alt virus.
Ștergerea zilnică a zonelor cu trafic ridicat va reduce răspândirea virusurilor în zonele care vin în contact cu diverse persoane pe parcursul zilei.
Acordați o atenție deosebită dezinfectării lucrurilor care intră în contact frecvent cu mâinile dvs., cum ar fi telefonul, tastatură, biroul, etc.
Spălarea corectă a mâinilor este deosebit de importantă deoarece este un pas atât de important în prevenirea răspândirii germenilor.
Care este diferența dintre curățare și dezinfectare?
Există o distincție utilă de făcut între curățare și dezinfectare .
Curățarea înseamnă îndepărtarea fizică a materialelor organice, cum ar fi germenii și murdăria de pe suprafețe. Dezinfectarea înseamnă utilizarea substanțelor chimice pentru uciderea germenilor de pe suprafețe.
Curățarea este foarte importantă, deoarece materia organică poate inhibă sau reduce capacitatea dezinfectantului de a ucide germenii. Sfaturi de curățare și igienă pentru protecție împotriva COVID-19
Suprafețe cu atingere intensă pentru curățare și dezinfectare
Fiecare societate comercială sau casă este diferită, dar suprafețele obișnuite de atingere mare includ: mânerele ușilor, mesele, scaunele, balustrade, suprafețe de bucătărie și baie, robinete, toalete, întrerupătoare de lumină, telefoane mobile, computere, tablete, tastaturi, comenzi la distanță, controlere de jocuri și jucării.
Alte articole din categoria banci si banchete metalice:
Scaune metalice pentru zone de asteptare
Montaj si prezentare bănci metalice cu 3 locuri
Bănci metalice pentru zone de așteptare