Software pentru design scaune și mobilier 

 
1. SolidWorks - Software design pentru scaune și mobilier
 
SolidWorks - Software design pentru scaune și mobilier
 
SolidWorks este un program de design mobilier foarte versatil pe care îl puteți folosi pentru camere de zi, săli de mese, dormitoare și birouri. Modelele CAD acceptă o mare varietate de materiale, inclusiv mobilier din oțel inoxidabil, mobilier din lemn, precum și mobilier personalizat.
Puteți utiliza acest program pentru a proiecta aproape orice tip de componente de mobilier, inclusiv birouri, scaune, mese, panouri de birou și să le personalizați în funcție de nevoile dvs.
 
Dacă doriți să vedeți întreaga imagine, puteți adăuga, de asemenea, uși metalice, uși din lemn, ferestre și obloane pentru a obține o vedere detaliată despre cum va arăta odată odată cu adăugarea finisajelor.
SolidWorks acceptă modelarea și simularea 3D pentru dulapuri, blaturi, feronerie pentru dulapuri, scări și șine, butoane, balamale, opriri, etc. Acest puternic software de design pentru mobilă vă va ajută să vă dezlănțuiți imaginația și să vă proiectați casă perfectă.
Tutoriale video: Video 1, Video 2.
 
 
2. CAD Pro - Software design pentru scaune și mobilier
 
CAD Pro - Software design pentru scaune și mobilier
 
CAD Pro este un software de proiectare care vă permite să proiectați, vizualizați și împărtășiți ideile de design pentru mobilă. Puteți utiliza acest instrument pentru a proiecta orice piesă de mobilier pe care doriți, de la mese clasice la scaune extravagante.
Când sunteți mulțumit de rezultatul final, puteți apoi să vă trimiteți designul că imagine în e-mailurile dvs. selectând opțiunea „Trimiteți ca mail”. De asemenea, puteți salva modelul CAD Pro că fișier PDF.
 
Dacă doriți să schițați rapid pe hârtie ideile de design pentru mobilă, puteți scana desenul și apoi puteți relua activitatea în CAD Pro. Designul dvs. scanat inițial devine un șablon de urmărire pe care apoi îl puteți modifică și salva.
Software-ul acceptă o serie de funcțîi suplimentare care vă permit să comunicați mai bine cu persoanele cu care doriți să partajați schițele de proiectare.
De exemplu, puteți să vă înregistrați ideile și să adăugați instrucțiuni vocale în modelele de proiectare sau să adăugați note de text pop-up pentru mai multe informațîi.
 
 
 
3. SketchList 3D - Software design pentru scaune și mobilier
 
SketchList 3D - Software design pentru scaune și mobilier
Dacă sunteți un fan al mobilierului din lemn sau lucrați în mod profesionist, atunci acesta este software-ul perfect de design pentru mobilă.
SketchList 3D simplifică consumul de timp și sarcinile repetitive de proiectare a prelucrării lemnului, permițându-vă să lucrați oriunde, în magazin sau la domiciliul clientului.
Schițele 3D solide vă permit să marcați chiar și cele mai mici detalii și să le modificăți rapid dacă ceva pare proporțional. Plăcile virtuale vă permit, de asemenea, să vedeți cum elementele designului Dvs. merg împreună.
 
După ce sunteți mulțumit de rezultatul final, puteți utiliza Adobe 3D PDF pentru a trimite schița către cliențîi dvs. pentru a putea vedea versiunea „înainte” a lucrării dvs.
SketchList vă permite să adăugați articulațîi și contururi cu un singur clic. Puteți utiliza culorile și cerealele implicite atunci când proiectați mobilierul sau puteți crea unul propriu.
 
 
4. PRO100 - Software design pentru scaune și mobilier
 
PRO100 - Software design pentru scaune și mobilier
 
Software design pentru mobilă PRO100
PRO100 este un software profesionist pentru mobilier și design interior. Acest instrument vă va permite să proiectați interiorul bucătăriilor, băilor și camerelor de zi mai rapid și mai eficient.
Unul dintre punctele forțe ale acestui instrument este calitatea vizualizării. Imaginile detaliate cu cristale pe care le redă PRO100 sunt foarte utile, permițându-vă să localizați chiar și cele mai subțiri detalii de design.
Cea mai recentă versiune a instrumentului aduce funcțîi și mai impresionante pe tabel:
Export de proiectare în panorame 3D (inclusiv ochelari VR, dispozitive mobile, site-uri web)
Schimbă orice piesă, de exemplu mânere, fitinguri, sertare
Instrument de distribuție (editat pentru rafturi sau aranjarea luminilor la distanțe egale între ele)
Exportați în fișiere * .jpg
 
 
5. SketchUp - Software design pentru scaune și mobilier
 
SketchUp - Software design pentru scaune și mobilier
 
SketchUp este un instrument foarte puternic pe care îl puteți folosi pentru o varietate de scopuri, inclusiv designul mobilierului. Acest software poate oferi schițe impresionante de design interior, precum și imagini specifice de design de mobilier.
Dacă nu ai mai folosit un software de design pentru mobilă, SKetchUp este locul perfect pentru început. Acest instrument de desen 3D este intuitiv, ușor de învățat și eficient.
Desigur, instrumentul acceptă și desenul 2D. După ce ați terminat schița, puteți utiliza funcția walkthrough pentru a parcurge fiecare detaliu al designului dvs. și a vedea cum diferitele piese de mobilier se îmbină.
Acest software poate genera, de asemenea, documente de prezentare, permițându-vă să stocați și să împărtășiți ideile de proiectare.
 
 
Tutoriale video: Video 1, Video 2.
 
6. SketchChair - Software design pentru scaune și mobilier
 
SketchChair - Software design pentru scaune și mobilier
 
SketchChair este un instrument software gratuit, open-source, care permite oricui să își proiecteze și să își construiască cu ușurință mobilierul fabricat digital.
 
 
 
7. Inventor - Software CAD 3D de calitate profesională pentru proiectare și inginerie
 
Inventor - Software CAD 3D de calitate profesională pentru proiectare și inginerie
 
Numele spune totul, nu? Prelucrarea lemnului pentru Inventor este proiectată de AutoDesk pentru a răspunde în mod specific nevoilor lucrătorilor din lemn și a designerilor de mobilă. Dintre toate softurile din această listă, Woodwork for Inventor are cele mai multe caracteristici pentru proiectarea mobilierului. De fapt, software-ul vine cu câteva caracteristici interesante, cum ar fi morți și tenoane automate, componente de cutie, măsurători automate, generator de materiale, calcule de mărime, etc. Că bonus, software-ul poate funcționa și cu o mașînă CNC, dacă aveți unul.
 
Acum, cu toate aceste caracteristici, nu este de mirare că este un produs plătit. Cu toate acestea, cea mai importantă tranzacție ar putea fi că trebuie să cumpărați software-ul de la furnizorul local. În funcție de locul în care locuiți, site-ul web vă va oferi detaliile furnizorului de la care puteți achiziționa software-ul. Woodwork for Inventor este un software destul de bun pentru proiectarea mobilierului.
 
8. Polyboard Cabinet Design
 
Polyboard Cabinet Design
 
Acesta este un software gratuit excelent pentru proiectarea dulapurilor. Puteți alege mânere, sticlă, rafturi și uși pentru a face designul corect al dulapului. Dulapurile sunt create folosind modelarea 3D, astfel încât aveți ocazia să vedeți chiar și cele mai mici detalii cât mai clare.
Amator vs profesionist
Acest software de design de cabinet poate fi utilizat atât de amatori, cât și de profesioniști, deoarece vă permite să personalizați o varietate de detalii. Că bonus, puteți determina costul proiectărilor de dulapuri.
Caracteristici
Pe lângă faptul că oferă o opțiune de model 3D și o varietate de detalii, acest software vă permite să creați un dulap, care este gata pentru fabricare. Puteți alege toate părțile dulapului dintr-o listă lungă de materiale.
Puteți adăuga numărul de pante, adăuga diviziuni verticale și alegeți spațiul dintre ele. Puteți alege designul rafturilor (fixe sau mobile) și selectați materialele pentru panouri, margini și rame.
Acest program oferă funcțîi CAD, precum zoom, o alegere între 2D și 3D etc.
Cerințe de sistem: acest software rulează numai pe platforma Windows. Pentru a instala versiunea gratuită Polyboard trebuie să aveți doar 11 MB de spațiu liber.
Vă rugăm să rețineți că, pentru a obține funcțiile complete de Polyboard, va trebui să aveți o versiune plătită. Cu toate acestea, dacă sunteți un designer de cabinet amator, o versiune gratuită a acestui software este suficientă pentru nevoile dvs.
Pro:
O gamă largă de materiale.
O gamă largă de accesorii.
Toate caracteristicile CAD importante.
Ușor de folosit.
Contra:
Versiunea gratuită nu este destinată utilizării profesionale.
Doar pentru Windows.
 
 
Tutorial video: Video 1.
 
9. Master Design ART-SHOP X-Lite
 
Master Design ART-SHOP X-Lite
 
Acest software de design de mobilier este disponibil gratuit pentru Android. Vă permite să desenați mobilierul, care este pregătit pentru producție. Deși acest software este în mare parte gratuit, poate fi necesar să plătiți bani pentru a obține instrumente suplimentare pentru proiectele dvs. profesionale de construcție de mobilier.
Caracteristici
Acest software vă permite să obțineți o vedere aeriană asupra mediului. Pe lângă poziționarea și personalizarea mobilierului, puteți lucra cu designul interior. Puteți poziționa camera pentru a obține unghiuri de vizualizare diferite. După ce ați terminat cu proiectarea mobilierului, puteți alege un finisaj adecvat.
Puteți alege dintre 3.000 de articole și câteva mii de finisaje. Puteți importă proiectul în alte aplicațîi prin Master Design.
Cerințe de sistem: puteți descărca o aplicație pentru Android sau puteți obține software pentru Windows.
Utilizare
Deși acesta este un software accesibil atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști, Master Design Furnish are o curbă de învățare destul de abruptă. Dacă nu ați lucrat niciodată cu software CAD înainte, trebuie să vă pregătiți pentru a învăța cum să lucrați cu acest software. Designul este destul de neterminat. Are mai multe ferestre, cu care poate fi greu să te obișnuiești.
Aplicația este destul de ușor de configurat. Trebuie să parcurgi câțiva pași simpli. Opțiunile presetate pot fi modificate mai târziu atunci când te obișnuiești să folosești software-ul.
Pro:
Ușor de configurat.
Abundență impresionantă de biblioteci.
Potrivit pentru design profesional de mobilier.
Opțiuni de gestionare a monedei.
Import de obiect ușor.
Contra:
Curbă de învățare abruptă.
Design grosier.
 
 
10. Sweet Home 3 D
 
Sweet Home 3 D
 
Acesta este un software simplu de proiectare a casei , care vă permite să vă proiectați toate camerele, inclusiv bucătăria. Este mai ușor de utilizat decât majoritatea programelor de proiectare CAD. Totuși, acest lucru nu îl face potrivit pentru utilizare profesională. Programul are o selecție bună de obiecte, dar nu vă va permite să faceți modele complicate.
Programul oferă aproximativ 100 de obiecte în bibliotecă. Ai 22 de plante, copaci, lumini, căzi și multe altele. Le puteți folosi pentru a decora camera, dar nu vă va permite să proiectați cablaje sau conducte.
Aveți acces la o galerie online care conține planuri de probă, pe care le puteți încorpora în program. Utilizarea planurilor de mobilier proiectate anterior vă poate ajută să creați un proiect simplu.
Acest program are o caracteristică utilă de drag and drop, care vă permite să trageți și să plasați obiectele într-un design 2D. Puteți vedea mai târziu pe un ecran 3D. Modelul 3D oferă o vedere realistă a obiectelor create. Făcând clic pe obiect, puteți edita culoarea sau materialul. Cu toate acestea, nu puteți edita obiectele direct în 3D.
Acest program are o curbă de învățare moderată. Dacă nu ați făcut niciodată mobilier sau design pentru casă, pregătiți-vă să petreceți ceva timp învățând cum să vă gășiți drumul prin software. Deși acest program este deosebit de potrivit pentru designul interior, vă poate ajută și cu designul mobilierului.
Pro:
Bibliotecă de obiecte mari.
Asistență rapidă pentru clienți.
Modelare 3D simplă.
Ecran 2D / 3D Split.
Ușor de folosit.
Contra:
Nu este potrivit pentru proiecte profesionale.
Oferă opțiuni limitate de design pentru mobilă.
 
 
11. SmartDraw Cabinet Designer
 
SmartDraw Cabinet Designer
 
SmartDraw este unul dintre cele mai populare programe de design disponibile pe piață. Deși nu este complet gratuit, producătorul oferă o versiune de încercare gratuită, care este suficient de plină pentru a vă permite să creați o varietate de proiecte. Programul de design pentru mobilier SmartDraw poate fi utilizat pentru proiectarea tuturor tipurilor de mobilier, dulapuri și alt mobilier pentru bucătării, băi, camere de zi și multe altele.
Puteți începe cu aproximativ 12 șabloane de mobilier și apoi integrați câteva sute de imagini. Caracteristicile de formatare automată îi ajută pe designerii amatori să aranjeze și să alinieze proiectele pentru a crea un design utilizabil.
Indiferent dacă utilizați o versiune de încercare sau o versiune completă, SmartDraw vă oferă posibilitatea de a crea un design profesional de mobilier. Între timp, software-ul este destul de ușor de utilizat și poate fi o alegere bună pentru designeri amatori.
Datorită unei duzini de șabloane, noii utilizatori nu se confruntă cu un ecran gol. Puteți începe să editați un șablon care să se potrivească nevoilor dvs. După un timp, puteți începe un nou proiect de la zero.
SmartDraw oferă un număr suficient de obiecte cu care să lucrezi. Puteți adăuga pereți, ferestre, uși, accesorii pentru mobilă și dulapuri, în funcție de preferințele dvs. Puteți planifică orice, de la un garaj la o spălătorie.
Pro:
Bibliotecă mare.
12 șabloane.
Ușor de folosit.
Potrivit atât pentru utilizare profesională, cât și pentru amatori.
O gamă largă de simboluri de planificare.
Contra:
Doar versiunea de încercare este gratuită.
 
 
Tutoriale video: Video 1.
 
După ce am analizat și aceste 5 programe gratuite de design pentru mobilă, am ajuns la un consens că cea mai bună alegere pentru designerii de mobilă amatori este Google SketchUp. Are toate caracteristicile necesare pentru a te porni de la zero fără o curbă abruptă de învățare. Cu toate acestea, dacă vă gândiți la designul avansat al mobilierului e mai bine să cumpărați programe profesionale.
 

 

Urmăriți și alte articole din categoria Scaune:


1.Scaune la comandă în diverse culori și materiale

2.Scaune de bucatarie-shop online

3.Masa pentru diverse evenimente de 180 cm in depozit

4.Mese rotunde pentru nunti si diverse evenimente

5.Scaune de evenimente in depozit

6.Scaune pentru sali de conferinte, camine culturale, hoteluri si restaurante, sali pentru evenimente, etc.

7.Scaune pentru sali de spectacole, cinematografe, teatre si diferite spatii publice

8.Scaune de bucatarie si alte modele in stoc-4