Meniu
Cosul tau

Instructiuni de utilizare

INSTRUCȚIUNI GENERALE DE FOLOSIRE A SCAUNELOR ȘI MOBILEI

Pentru a vă bucura de investiția dvs. și pentru a o proteja cat mai mulți ani, urmați instrucțiunile de mai jos:

1) Nu lasati lichidele sa interactioneze cu mobilierul.
Orice pata de lichid trebuie stearsa imediat cu o carpa moale si uscata, in directia fibrelor lemnului. Pe suprafetele din piatra, lichidele trebuie sterse imediat cu un prosop de hartie si apoi uscate pentru a evita formarea petelor.

2) Nu lasati mobilerul expus la lumina soarelui, surse de caldura sau umezeala sau sub ferestre deschise.
Expunerea excesiva la soare poate cauza pierderea luciului si degradarea mobilierului. Schimbarile extreme de temperatura si umezeala pot cauza crapaturi si desprinderi ale finisajelor.

3) Nu asezati obiecte din cauciuc sau plastic pe suprafata mobilierului.
Substantele chimice din componenta cauciucului sau plasticului pot intra in reactie cu finisajele mobilierului daca sunt lasate in contact cu acesta mai mult timp. Pentru a evita aparitia urmelor de la aceste obiecte, asezati-le pe o bucata de material textil.

4) Nu asezati obiecte fierbinti pe suprafata mobilierului.
Intotdeauna folositi un platou inainte de a aseza recipientul fierbinte pe mobilier.

5) Curatati numai cu o carpa curata si moale din material textil.

Curatarea in mod frecvent previne formarea zonelor cu abraziune, care in timp pot deteriora finisajele mobilei in timp. Micile zgarieturi sau semne pot fi acoperite cu produse destinate acestui scop. Aceste produse pot fi gasite in magazinele de specialitate sau de bricolaj.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE A PRODUSELOR DE TAPITERIE

Capacitatea de a corespunde scopului: produsele de tapiterie au fost create pt sedere, relaxare, lectura.

Riscuri previzibile: nu se recomanda sa se foloseasca bratele sau spatarul coltarelor, canapelelor sau fotoliilor pentru sedere. Acest lucru poate duce la deteriorarea scheletului acestuia. Se recomanda folosirea alternativa a pernelor de sezut astfel incat acestea sa prezinte acelasi grad de uzura.

Modul de utilizare, manipulare, depozitare, conservare, pastrare: produsele de tapiterie sunt concepute pt uz domestic si nu pentru folosirea lor in regim industrial, in locuri publice sau in scopuri profesionale.

Produsele de tapiterie acoperite cu piele naturala se aspira nu se expun timp indelungat la lumina soarelui. Produsele de tapiterie din piele ecologica se aspira si se sterg cu o carpa umeda, petele minore ale acestor produse se pot indeparta cu un burete imuiat in apa si solutie diluata de sapun. Se recomanda aspirarea si aerisirea pernelor (acolo unde acestea exista si unde este posibil) cel putin o data pe luna.

Pentru ca toate pernele sa prezinte o uzura uniforma in timp, este indicat sa se alterneze pernele folosite mai mult cu cele mai putin folosite. Pentru curatarea suprafetelor tapitate cu materiale textile se foloseste sampon pentru tapiterie, testat pe o suprafata care nu este la vedere (ca sa fim siguri ca nu deterioreaza tesatura).

Contraindicatii: nu se vor folosi pentru intretinere produse ce contin alcool, nu se curata folosind inalbitori, nu se usuca folosind un uscator electric, nu se foloseste pentru a curata produsul agenti chimici sau abrazivi, nu se actioneaza asupra suprafetelor cu obiecte dure (cutit, cutter, unghia etc), nu se aseaza mobilierul in bataia directa a razelor solare si nu se aseaza mobilierul langa o sursa de lumina de tip halogen pt a i se mentine culoarea mai mult timp, nu se aseaza in apropierea unei surse de caldura, nu se muta mobilierul prin impingere sau tragere, ci prin ridicare.

Pe produsele cu miez elastic nu se sare de mai multe ori la rand pentru ca se risca deformarea mizului elastic, bratele produselor tapitate nu sunt recomandate pt sedere. Portanta produsului nu se verifica cu cotul sau cu genunchiul pt ca se risca deformarea materialului de acoperire, petele de pix sau marker nu se inlatura cu agenti chimici (spirt, acetona), ci se incearca cu solutii speciale de curatat pt fiecare material in parte (solutiile de curatat difera de la material la material textil, piele ecologica, piele naturala).

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE A MOBILIERULUI DE BUCATARIE

Capacitatea de a corespunde scopului: mobilierul de bucatarie a fost creat pentru depozitare.

Riscuri previzibile: imbinarile cu demontabili se pot slabi in timp de aceea este recomandat verificarea lor periodica. Usile se pot deregla din balamale, la deschidere pot sa produca zgomot, suruburile de prindere ale tragatorilor se pot slabi – se recomanda verificarea periodica a produsului. In zonele din blat in care se decupeaza pentru chiuveta sau plita trebuie sa se izoleze bine locul cu silicon pentru a nu lasa apa sa ajunga la suportul de PAL al blatului.

Modul de utilizare, manipulare, depozitare, conservare, pastrare: produsul este conceput pt uz domestic si nu pentru folosirea lui in regim industrial, in locuri publice sau in scopuri profesionale. Corpurile fixe nu se deplaseaza prin impingere, ci se ridica pentru a li se schimba pozitia. Mobilierul din PAL se curata cu o carpa moale si uscata. Pentru partea inferioara a produsului se foloseste o carpa umeda si apoi una uscata. Aragazul de tip neincorporabil nu se poate incorpora in mobilier.

Intre aragaz si mobilierul de bucatarie trebuie sa se lase intre 2-5 cm distanta pentru ca mobilierul sa nu fie afectat de caldura emanata de cuptorul aragazului neincorporabil.

 

Contraindicații: nu se vor folosi pentru intretinere produse ce contin alcool, nu se curata folosind inalbitori, nu se usuca folosind un uscator electric, nu se foloseste pentru a curata produsul agenti chimici sau abrazivi, nu se actioneaza asupra suprafetelor cu obiecte dure (cutit, cutter, unghia etc), nu se aseaza mobilierul in bataia directa a razelor solare si nu se aseaza mobilierul in apropierea unei surse de lumina de tip halogen pt a i se mentine culoarea mai mult timp, nu se aseaza in apropierea unei surse de caldura, nu se muta mobilierul prin impingere sau tragere ci prin ridicare, mobilierul nu se foloseste ca suport pt ghivecele cu flori, se interzice prelucrarea alimentelor direct pe blatul bucatariei, se interzice scoaterea din cuptor a unui obiect si asezarea lui pe blatul bucatariei.